7763 Egerág, Szabadság tér 1.

Faluszépítő Egyesület Egerág

Adószám: 18329584-1-02

Kérjük, adójuk 1 %-ának befizetésével céljaink elérését támogatni szíveskedjenek. (Ezen kívül egyéb hozzájárulásokat is szívesen fogadunk és megköszönjük)

Az egyesület székhelye: 7763 Egerág, Ipolyság utca 40.
Elnök: Süth Károlyné
Alelnök: Békésiné Dr. Papp Ildikó

Elérhetőségeink: a  06307018264-es telefonszámon, illetve személyesen is Süth Károlynénál.
Szeretettel várunk mindenkit, aki csatlakozna egyesületünkhöz, magáénak érzi községünket, és a célkitűzéseinket.

Az egyesületet 2007-ben alapították.

A Faluszépítő Egyesület fő feladatának tekinti a település tisztán tartásában való aktív részvételt, a köztereinek virágosítását, illetve ezek ünnepekhez és évszakokhoz alkalmazkodó dekorálását, a községben élő polgárok jó közérzetének megőrzését. Elősegíti a falu közösségi életének alakulását, összefogja és szervezi a saját faluját szerető, azért felelősséget érző, és tenni akaró személyeket. Fontos a településen megrendezésre kerülő rendezvények támogatása, színvonaluk emelése, valamint pályázatokon való részvétel, melyek a település és a közösség érdekeit szolgálják. Van, aki önkéntes munkával, van, aki anyagi hozzájárulással vállal részt (parkosítás, közterületek és lakóházak környékének virágosítása)

Néhány példa az egyesület tevékenységéről:

 • a 2019-es évben 300 db virágot vásárolt és ültetett el az egyesület a faluban.
 • Támogattuk pénzösszeggel és az iskola csinosítási napon természetben is a helyi Arany János Általános Iskolát.
 • Sikeresen pályáztunk és harmadik helyezést értünk el a Tesco – Ön választ, mi segítünk pályázaton, amivel 100.000 Ft-ot nyertünk
 • október 26-án a Faluszépítő Egyesület szervezésében megrendezésre került a tökfaragó kézműves foglalkozás. Az egyesület 80 db tököt vásárolt a faragni kívánó szülők és gyermekek számára.
 • december 1-jén az Egerági Önkormányzat és a Faluszépítő Egyesület szervezésében a gyermekek szüleikkel együtt az ünnepre hangolódás jegyében adventi kézműves foglalkozáson vehettek részt a Művelődési Házban.
 • február 29-én az Egerági Önkormányzat és a Faluszépítő Egyesület kb. 40 zsák hulladékot szedett össze a településen.
 • Az idei húsvéti ünnepre való hangolódást segítették önkormányzat és az egyesület közös összefogásával készült díszek.
 • Tavasszal színes árvácskákkal teltek meg a közterek virágládái.
 • A júliusban megrendezett falunapon az egyesület által, pályázati pénzből vásárolt kemencében langalló készült, segítőink kürtős kalácsot és lángost készítettek, a finomságokból mindenki ehetett.
 • Ősszel vidám, tökökből, szalmabálából, festett figurákból, virágokból álló kompozíciók lettek elhelyezve a település különböző pontjain.
 • A 2020-as karácsonyi dekoráció is gyönyörű lett,   a falu különböző pontjain lettek elhelyezve a manókból, hóemberekből, gyertyákból, oszlop-és egyéb díszekből  álló kompozíciók. A település központjában a rénszarvas fogatos  télapó, illetve a nagy karácsonyfa és a mellette elhelyezett adventi koszorú teremt igazi ünnepváró hangulatot.
 • A 2021-es tavaszi dekoráció (is) igen nagy sikert aratott a településen, a vidám,nyulakból, virágokból és tojásokból álló díszek megszínesítették a borús tavaszi napokat.

 

Pályázatok

 


Széchenyi Terv Plusz