7763 Egerág, Szabadság tér 1.

V. Keleti Népek Fesztiválja és Megyenapok

Kövessen minket a Facebook-on is!

A időrendi műsorfüzet megtalálható ezen a linken!

A szombati műsorfüzet megtalálható ezen a linken!

2014-ben ismét megrendezésre kerül a Keleti Népek Fesztiválja!

https://www.youtube.com/watch?v=ufrLl4XOOe4&feature=youtu.be


HIVATALOS PLAKÁT


Programismertető

A korábbi évek sikerei alapján idén három napos programsorozattal kedveskedünk a résztvevőknek. Számos interaktív családi programmal szeretnénk a fesztivál egyediségét kihangsúlyozni és ismét vendégül látjuk a meghívott keleti országok küldöttségeit. A fesztivál keretein belül újra megrendezésre kerül a Magyarok Vására, melynek célja, hogy vendégeink megismerkedhessenek a hagyományos kézműves foglalkozások művelőivel, a kézműves mesterségek alapjaival.
[showtime]
A 2014. évi Keleti Népek Fesztiválja és Megyenapok tervezett programja négy alappillére épül. Ezek a gasztronómia, a kultúra, a botanika és a sport.

Célunk, hogy a fesztivál közönségének, a családoknak komplex programsorozatot valósítsunk meg, mely által a keleti gyökerek és magyar hagyományok megismerése lehetővé válik.

Községünk rendkívül büszke arra, hogy a közösség összetartó erején keresztül – összefogásban a Magyarok Szövetségével és több komoly civil szerveződéssel – évről évre megrendezi a fesztivált. A Keleti Népek Fesztiválja nem csak egy rendezvény. Igyekszik magába foglalni azokat a sajátos kulturális értékeket, melyek egyedülállóan a magyarságra, és a magyarok hagyományaira épülnek, ugyanakkor nyit keleti szomszédaink és a keleti nemzetek hagyományai, kulturális értékei felé. Ezt a mentalitást, valamint a vendégszeretetet évről évre igyekszünk közvetíteni vendégeink felé, csak úgy, mint a kulturális sokszínűséget és az összetartozás fontosságát.

Kézművesek, hagyományőrzők, árusok előzetes jelentkezését várjuk ezen a linken!

Széchenyi 2020