7763 Egerág, Szabadság tér 1.

Szúnyoggyérítés 2021.06.29.

Értesítés

 

Értesítjük a lakosságot, hogy önkormányzati megrendelésre lakóterületünkön földi gépes, melegköd kijuttatással szúnyog-gyérítést végeztetünk

2021. június 29. napján Kedden este 20 órától

Pótnap(esőnap): 2021. június 30.

Az alkalmazásra kerülő, a WHO által erre a célra engedélyezett hatóanyagú (DELTASECT PLUS 1,2 ULV) szúnyogírtó szer készítmény az emberre és a melegvérű állatokra nem jelent veszélyt.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a kezelést végző jármű elhaladásakor rövid ideig erős zaj hallható. A keletkező sűrű köd néhány percig a területen lebegve fejti ki hatását és elpusztítja a vele érintkező szúnyogokat.

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külsőlevegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogírtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Kérjük, hogy amennyiben figyelemmel szeretnék kísérni a tevékenységet, azt zárt ablakon keresztül tegyék.

 

Széchenyi 2020