7763 Egerág, Szabadság tér 1.

Az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges feltételek megteremtése Egerágon

Az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges feltételek megteremtése Egerágon

 

Egerág Község Önkormányzata az EFOP-4.1.7-16 – „A közösségi művelődési intézmény- és szervezetrendszer tanulást segítő infrastrukturális fejlesztései” pályázati program keretében támogatást nyert a helyi Művelődési Ház és Teleház infrastrukturális fejlesztésére.

A projekt keretében kettő közösségi, oktató és foglalkoztató terem fejlesztése valósul meg.

 

A fejlesztés része a Teleház és a Művelődési Ház termeinek teljes belső felújítása. Megvalósul a fűtésrendszer és a villamos hálózat korszerűsítése, az aljzat felújítása, a rossz állapotban lévő álmennyezet cseréje és az elavult nyílászárók felújítása, továbbá a színpad teljes felújítása.

 

A projekt részeként a termek eszközállományát is fejlesztjük: az előadásokhoz, közösségi foglalkozásokhoz szükséges informatikai eszközöket, új, modern bútorzatot, új színpadi függönyt,  vetítővásznat szerzünk be.

 

A Művelődési Ház termének belső felújítása az időbeli ütemezés szerint 2018. augusztusában fejeződik be, a tervezett eszközökbeszerzések 2018. július és 2019. február között valósulhatnak meg.

 

A fejlesztett épület  a helyi közösség, az oktatási intézmények, a civil szervezetek és sportközösségek igényeit szolgálja. Célunk, hogy több, akár egy időben is megvalósuló programnak is helyszínéül szolgáljon épületünk, mely a nem-formális tanulási alkalmak, a csoportfoglalkozások, képzések, közösségi- és sportfoglalkozások helyszínét biztosítja.

 

Projekt címe: „Az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges feltételek megteremtése Egerágon”

Projektazonosító: EFOP-4.1.7-16-2017-00076

Támogatás összege: 19.998.975 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projektidőszak: 2018.03.01. – 2019.03.01.

Kedvezményezett: Egerág Község Önkormányzata

 

 

Széchenyi Terv Plusz