7763 Egerág, Szabadság tér 1.

A Művelődési Ház és Teleház infrastrukturális fejlesztése

Egerág Község Önkormányzata a helyi Művelődési Ház és Teleház infrastrukturális fejlesztését valósította meg 2018 márciusa és 2019 márciusa között.

Az építési és felújítási tevékenységek 2018. végén fejeződtek be. A felújítások során megvalósult mindkét teremben a vakolatok felújítása, festése, a nagy teremben aljzatfelújítás során szigetelés és burkolás, valamint a nyílászárók felújítása. A kis teremben a nyílászárók cseréjére, és felújítására is sor került. A fűtési rendszer felújítása során új, korszerűbb radiátorok és energiahatékonyabb kazán került beépítésre a Művelődési Házba. Új, energiatakarékos LED lámpákat szereltek a nagy terembe, melyeknek köszönhetően csökken a villamosenergia-fogyasztás.

A projekt részét képezte a felújított termekben szükséges berendezési eszközök, felszerelések és a nem formális oktatási célú eszközök beszerzése is. Többek között új színpadi függöny, székek, asztalok beszerzése valósult meg, a Teleházba pedig új zárható szekrényeket és vitrineket, székeket és asztalt vásárolt az önkormányzat. Az előadásokhoz új digitális eszközöket és oktatási táblát, valamint vetítővásznat és hangfalakat szerzett be az önkormányzat.

A beruházás a Széchenyi 2020 program keretében, 20 M Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg, az „Az egész életen tartó tanuláshoz szükséges feltételek megteremtése Egerágon” című, EFOP-4.1.7.-16-2017-00076 kódszámú projekt során.

A fejlesztés eredményeként a modern, felújított termekben valósulhatnak meg a helyi közösségi események, sport- és táncfoglalkozások, hagyományőrző rendezvények

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Széchenyi Terv Plusz